Vepřové karé s houbovým ragů recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 plátků vepřové kotlety
- směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek)
- 1/2 sáčku Pivní marináda
- 1 cibule
- kmín
- hladká mouka
- 100 g másla
- olej
Postup Vepřové karé s houbovým ragů
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme.
V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme, podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu.
Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy.
Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé.
Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů.
Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.