Vepřová panenka se sýrovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- kus vepřové panenky
- asi 100 g sušené šunky
- brambory
- sečuánský pepř
- sůl
- 2 hrsti listového špenátu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 dcl smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- pepřové koření
- plátek čedaru
Postup Vepřová panenka se sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.
Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme dozlatova na oleji.
Maso vyjmeme a doděláme cca 10 minut v troubě. Do výpeku přidáme vodu, hořčici a zahustíme. Pak přidáme hrst strouhaného čedaru a smetanu a nakonec oříšek másla.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Horké rozšťoucháme a přidáme směs.
Směs připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, trochu pokrájené šunky, restujeme a nakonec vložíme špenát. Dosolíme a opepříme.
Na talíři brambory ještě poklademe čedarem.