Vepřová panenka se sýrovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

kus vepřové panenky
asi 100 g sušené šunky
brambory
sečuánský pepř
sůl
2 hrsti listového špenátu
1 cibule
1 stroužek česneku
1 dcl smetany
1 lžička dijonské hořčice
pepřové koření
plátek čedaru

Postup přípravy receptu

  1. Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.

  2. Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme dozlatova na oleji.

  3. Maso vyjmeme a doděláme cca 10 minut v troubě. Do výpeku přidáme vodu, hořčici a zahustíme. Pak přidáme hrst strouhaného čedaru a smetanu a nakonec oříšek másla.

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Horké rozšťoucháme a přidáme směs.

  5. Směs připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, trochu pokrájené šunky, restujeme a nakonec vložíme špenát. Dosolíme a opepříme.

  6. Na talíři brambory ještě poklademe čedarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!