Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- cca 500 g vepřové panenky
- pár kapek worcestru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- lžíce koření adžika
- Na pyré:
- 1 mrkev
- 6 brambor
- lžíce másla
- 1/4 hrnku mléka
- Na omáčku:
- lžíce worcesteru
- lžíce másla
- 100 ml červeného vína
- lžička dijonské hořčice
- výpek z masa
- Na směs:
- kapustičky
- 3 červené cibule
- 4 stroužky česneku
Postup Vepřová panenka s restovanou cibulí, česnekem a kapustičkami
Postup přípravy receptu
-
Maso předem naložíme. Pokapeme worcestrem, olejem, solí, pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Maso zabalíme a necháme odležet do druhého dne v chladu.
Pak maso vyjmeme a necháme při pokojové teplotě. Zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi. Zabalíme do alobalu a pečeme na 200°C asi 20 minut, záleží, jak je vysoké.
Mezitím co se panenka peče, tak do pánve dáme trochu másla a se lžící mouky uděláme jíšku. Přidáme vodu, provaříme, přilijeme víno a necháme zredukovat. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a později výpekem z masa, co se peče.
Na jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a promáčknutý česnek a spolu s ružičkovou kapustou restujeme do zlatova. Na bramborové pyré uvaříme brambory spolu s mrkví a pak uděláme klasické pyré s mlékem a máslem.
Maso po vyndání z trouby necháme odležet aspoň 5 minut zabalené v alobalu. Poté vylijeme výpek do sosu a maso krájíme na plátky.