Vepřová panenka s cibulovým zelím recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

brambory
olej
sůl
pepř
koření na brambory
máslo
1 velká cibule / na osobu
cca 1 dl červeného vína
cca 2 lžíce cukr krystal
vepřová panenka
cca 3-4 plátky slaniny
(záleží na velikosti panenky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme, dáme na vymazaný plech, potřený olejem a ochutíme kořením. Pečeme cca 50-60 minut na 160 stupňů (záleží na druhu brambor).

  2. Zelí: Cibuli nakrájíme a dáme do kastrůlku restovat na másle, ke konci přidáme víno, necháme vypařit alkohol, přidáme cukr a ještě chvíli restujeme

  3. Panenka: Panenku omyjeme, osolíme,opepříme a potřeme olejem, vše na obou stranách. Zabalíme do slaniny a prudce opečeme na všech stranách. Potom dáme do trouby cca na 160-170 stupňů na 20-25 minut. (Záleží na troubě, hlavně maso nepřesušit!)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!