Vepřová panenka s cibulovým zelím recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- brambory
- olej
- sůl
- pepř
- koření na brambory
- máslo
- 1 velká cibule / na osobu
- cca 1 dl červeného vína
- cca 2 lžíce cukr krystal
- vepřová panenka
- cca 3-4 plátky slaniny
- (záleží na velikosti panenky)
Postup Vepřová panenka s cibulovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme, dáme na vymazaný plech, potřený olejem a ochutíme kořením. Pečeme cca 50-60 minut na 160 stupňů (záleží na druhu brambor).
Zelí: Cibuli nakrájíme a dáme do kastrůlku restovat na másle, ke konci přidáme víno, necháme vypařit alkohol, přidáme cukr a ještě chvíli restujeme
Panenka: Panenku omyjeme, osolíme,opepříme a potřeme olejem, vše na obou stranách. Zabalíme do slaniny a prudce opečeme na všech stranách. Potom dáme do trouby cca na 160-170 stupňů na 20-25 minut. (Záleží na troubě, hlavně maso nepřesušit!)