Vepřová panenka na medu s fenyklovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 vepřové panenky
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 2 fenyklové bulvy
- 1 lžíce fenyklových semínek
- 1 lžíce rozmarýnu
- sůl
- pepř
- trochu oleje
- asi 4 lžíce bílého vína
- 3 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu
- 3 lžíce Mascarpone nebo husté kysané smetany
- máslo
- asi 3 lžíce strouhanky
Postup Vepřová panenka na medu s fenyklovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do mělkého pekáčku vymazaného olejem a pečte při 200°C asi 30 minut tak, aby maso zůstalo uvnitř narůžovělé.
Mezitím nakrájejte fenykl na plátky asi 1 cm silné. Tvrdý konec u kořene vykrojte. Vařte v páře asi 10 minut do změknutí, ale neměl by se rozvařit.
Pak ho rozmačkejte, přidejte víno, parmezán a mascarpone. Na pánvi na kousku másla osmažte strouhanku.
Zapékací mísu vymažte máslem. Přendejte sem maso z pekáčku, zalijte omáčkou, posypte osmaženou strouhankou a dejte na 10 minut zapéct při 180°C. Ozdobte snítkou fenyklu a rozmarýny a podávejte s ciabatou nebo gnocchi.