Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2x panenská svíčková
- 2 červená jablka
- 3 lžíce másla
- marináda:
- cca 8 lžic olivového oleje
- cca 3 lžíc dijonské hořčice
- sušená bazalka
- pepř
- sůl
Postup Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.
Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla.
Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…