Vepřová panenka-achalaj, machalaj recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- zhruba 800 g panenky ale klidně i méně, podle potřeby rodiny
- 5 g másla
- cca 200 g slaniny
- hořčice na pomazání masa
- sůl
- pepř podle chuti
- medvědí česnek nebo zelená petrželka
- 2-3 vajíčka
- 2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné
- 1/2 červené papriky
- 1/2 oranžové papriky
- olej na orestování roládek
Postup Vepřová panenka-achalaj, machalaj
Postup přípravy receptu
-
Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí.
Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí.
Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na slaninu naložíme listy medvědího česneku, pokud nemáme, použijeme lístky zelené petrželky.
Máslo roztopíme a na něm podusíme na nudličky nakrájenou hlívu, kterou malinko osolíme a zalijeme vodou
. Když se voda zcela vyvaří, přidáme vajíčka a necháme je srazit. vaječinu stejnoměrně naložíme na plát masa, přidáme proužky kapie, vše zabalíme do rolády a svážeme.
Mezitím si předehřejeme troubu na 250°C.
Panenku ze všech stran orestujeme na horkém oleji, přendáme do pekáče i se zbylým olejem, zalijeme menším množstvím vody a pečeme za občasného podlévání a obracení na 220°C cca 20 minut.