Vepřová mramorovaná pečínka z formy recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřového masa z kýty
- 120 ml mléka
- 4 vejce
- 4 PL hrubé mouky
- 2 kapie
- 2 sladkokyselé sterilované okurky
- 150 g nahrubo nastrouhané nivy (hermelínu)
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
- (bylinky na zdobení:)
- petrželka
- pažitka
- čerstvý tymián
- nastrouhaný křen
Postup Vepřová mramorovaná pečínka z formy
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.
V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.
Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.
Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.