Vepřová mramorovaná pečínka z formy recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřového masa z kýty
120 ml mléka
4 vejce
4 PL hrubé mouky
2 kapie
2 sladkokyselé sterilované okurky
150 g nahrubo nastrouhané nivy (hermelínu)
2 PL oleje
sůl
pepř
(bylinky na zdobení:)
petrželka
pažitka
čerstvý tymián
nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa.

  2. V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C.

  4. Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!