Vepřová krkovice v bazalkovém zelí recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové krkovice
500 gr kysané zelí
1 větší cibule
olej
sůl
pepř
koření na vepřovou pečeni
bazalka
1/2 l vývaru (nebo kostka Masoxu)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na vepřovou pečeni. Na trošce oleje orestujeme z obou stran na pánvi, aby se nám maso zatáhlo. Maso na chvíli uložíme v teple.

  2. Na pekáček si dáme olej, orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Na cibulku přidáme vypláchnuté kyselé zelí, osolíme, opepříme a prosypeme bazalkou. Chvíli prorestujeme.

  3. Na směs zelí vložíme porce krkovice, podlejeme vývarem nebo vodou s masoxem a pečeme v troubě do ružova (každý podle typu trouby), já pekl cca 45 minut.

  4. Zelí již nijak nezahušťujeme, podáváme s houskovým knedlíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!