Vepřová krkovice v bazalkovém zelí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovice
- 500 gr kysané zelí
- 1 větší cibule
- olej
- sůl
- pepř
- koření na vepřovou pečeni
- bazalka
- 1/2 l vývaru (nebo kostka Masoxu)
Postup Vepřová krkovice v bazalkovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na vepřovou pečeni. Na trošce oleje orestujeme z obou stran na pánvi, aby se nám maso zatáhlo. Maso na chvíli uložíme v teple.
Na pekáček si dáme olej, orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli. Na cibulku přidáme vypláchnuté kyselé zelí, osolíme, opepříme a prosypeme bazalkou. Chvíli prorestujeme.
Na směs zelí vložíme porce krkovice, podlejeme vývarem nebo vodou s masoxem a pečeme v troubě do ružova (každý podle typu trouby), já pekl cca 45 minut.
Zelí již nijak nezahušťujeme, podáváme s houskovým knedlíčkem.