Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové krkovičky (cca 8 plátků)
- sáček koření ADŽIKA od Avokáda (30 g)
- olej
- sůl
- pepř
- mražené zelené fazolky
- 1 sladká smetana na vaření
- cibule
- 1 Rama cremefine na vaření
- máslo
Postup Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje.
Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečicím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.
Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka.
Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát.
V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme.
Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.