Vepřová játra po mexicku recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 750 g vepřových jater
- 100 g oleje
- Na marinádu:
- 250 g zelených paprikových lusků
- 250 g cibule
- 3 feferonky
- 5 stroužků česneku
- 1,5 lžičky mleté papriky
- 1,5 lžičky zázvoru
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Vepřová játra po mexicku
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru dáme papriku, cibuli, feferonky, česnek, přidáme mletou papriku, zázvor, pepř, kmín, ocet, citronovou šťávu a vše dobře promícháme.
Vepřová játra nakrájíme ne plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády. Necháme 24 hodin uležet.
Plátky vyjmeme z marinády a prudce opečeme z obou stran na oleji.Solíme až na talíři. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.