Vepřová játra na jablku a zelenině recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 450 g vepřových jater
- 50 g špeku
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 menší jablko
- 1 menší mrkev
- 1 plátek celeru cca 1cm silný
- 1 lžička oleje
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 200 ml jablečné šťávy
- 1 lžíce nasekané petrželky (lístků)
- sůl
- mletý pepř podle potřeby
Postup Vepřová játra na jablku a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Jablko, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a špek na tenké nudličky.
Do větší pánve dáme na rozehřátý olej zrůžovět slaninu. Přidáme česnek a cibuli a necháme zesklovatět. Poté odhrneme k okraji pánve.
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme je do pánve a prudce ze všech stran opečeme.
Podlijeme jablečnou šťávou, lehce opepříme, přidáme worcester, nastrouhané suroviny a vše promícháme.
Pod pokličkou dusíme slabým varem 10 minut. Poté přidáme nasekané lístky petržele a podle potřeby osolíme.
Podáváme s pečivem, ale hodí se i různě upravené brambory.