Vepřová játra na bylinkovém koření a cibuli recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g vepřových jater
- 1-2 velké cibule
- 1 stroužek česneku
- 2-3 lžičky grilovacího koření s bylinkami
- 2-3 lžičky sójové omáčky
- 1 lžíce rajského protlaku
- sůl
- cukr
Postup Vepřová játra na bylinkovém koření a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou a trochou oleje. Necháme 1 hodinku odležet. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a česnek prolisujeme nebo nastrouháme.
Na rozehřátou pánev dáme játra a restujeme 5 minut. Poté přisypeme cibuli, česnek a krátce podusíme. Potom přidáme rajský protlak, zalijeme trochou vody, promícháme a dusíme pod poklicí, dokud nejsou játra měkká. Vodu přiléváme průběžně, ale v malinkém množství.
Nakonec dosolíme a můžeme přidat i trochu cukru. Podáváme s pečenými brambory a dušenou zeleninou.
Zeleninu připravuji tak, že mraženou mrkev a hrášek nechám rozmrazit půl hodiny při pokojové teplotě. Nasypu ji do plastové misky, posolím, přidám 1 lžíci másla a zakryju mikrotenovým sáčkem. Vložím do mikrovlnky a nechám ji na plný výkon vařit 3-4 minuty. Občas ji protřepu, aby se nám zelenina obalila v rozpuštěném másle. Zelenina je pak křupavá a má výraznější chuť.