Vepřo, knedlo, zelo do ruky (br. placka, červená cibule a pečený bůček) recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 červené cibule
- 3 lžíce balsamika
- 2 lžíce cukru
- pepř
- bramborové těsto
- cca 500 g vepřového bůčku
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Vepřo, knedlo, zelo do ruky (br. placka, červená cibule a pečený bůček)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve okořeníme bůček. Osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Dáme do pekáčku s trochou oleje a podlijeme trochu vodou. Pečeme pod alobalem aspon hodinku a pak odkryté půl hodinky.
Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a orestujeme na troše oleji. Zakápneme balsamikovým octem a přisypeme cukr. Přidáme asi deci vody.
Promícháme a dusíme na mírném plameni do odpaření tekutiny.
Z bramborového těsta uděláme placky cca 10 cm v průměru, které na suché pánvi upečeme.
Bůček jsem pokrájela na kousky a ještě v kastrůlku osmahla na sádle a dochutila solí a pepřem.
Bramborovou placku plníme cibulí a masem.