Vepřo-čočko-bašta recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřové maso na pečení
- menší celá hlavička česneku
- 2 cibule
- grilovací koření
- předvařená čočka (1/2 balíčku pro 3 porce)
- ocet
- sůl
- pepř
- Maggi
Postup Vepřo-čočko-bašta
Postup přípravy receptu
-
Maso upečeme v troubě klasickým způsobem, spolu s dostatečným množstvím nakrájené cibule a plátků česneku.
Půl balíčku předvařené čočky přelijeme 1/2 litrem vroucí vody, osolíme a vaříme asi 20 minut.
Po 15 minutách přidáme kapku octa a trochu magi.
Když je čočka hotová a maso upečené, odebereme část vypečené šťávy s cibulí a česnekem, a smícháme ji s čočkou.
Podle našeho jazýčku dochutíme octem, pepřem, solí a můžeme podávat, nejlépe s kyselou okurkou. Tato kombinace je daleko zdravější než klasické vepřo-knedlo-zelo, a chuťově se k sobě pečené maso s čočkou výborně hodí.