Velikonoční nádivka s uzeninou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 4 vejce
- 500 ml mléka
- 100 g slaniny
- hrst strouhanky
- 500 g uzeného masa (co nejlibovější)
- petržel podle chuti (můžete přidat i pažitku, kopřivu, kopr nebo jiné čerstvé i sušené bylinky)
- 4 rohlíky
- pepř
- sůl
- 1-2 lžíce másla na vymazání
- můžete také přidat muškátový květ, nové koření
Postup Velikonoční nádivka s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky rozkrájíme na malé kousky. V mléce rozšleháme vejce, přidáme maso s rohlíkem a okořeníme.
Kopřivy spaříme horkou vodou, spolu s petrželí nadrobno nakrájíme a přidáme do nádivky. Promícháme. Pokud je nádivka řídká přidáme strouhanku, v opačném případě přilijeme mléko.
Pekáček nebo formu vymažeme máslem. Dno poklademe slaninou, přidáme polovinu nádivky, opět poklademe slaninou, a přidáme zbytek nádivky. Slaninu můžeme dát i navrch nádivky. pečeme zhruba 45 minut v předehřáté na cca 180°. (každá trouba peče jinak)