Vegetariánská minutka recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

(jakákoli zelenina kterou máte zrovna doma alespoň tři druhy a rozmanité koření)
Já jsem si dnes udělala porci z
1 malá červená cibule
2 jarní cibulky
asi 150 g cherry rajčátek
kousek červené kapie
1 jednostroužkový česnek
2 brambory
olivový olej
libeček
kurkuma
kmín
chilli omáčka
pepř čtyř barev
pár zrnek koriandru
koření na špagety

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív dám vařit brambory spolu s libečkem, kmínem a kurkumou-to pro lehce pepřovou chuť a barvičku. Vody jen trošku, aby se hezky dusily a měly tu správnou, neutopenou chuť.

  2. Pak rozpálím pánev, zlehka ji pokapu olivovým olejem, hodím cibuli a zprudka ji restuju-tuto část rozhodně nepodcenit, ať je cibulka tmavá až zkaramelizovaná.

  3. Pak přiházet další, jakkoli nakrájenou libovolnou zeleninu (fajně se hodí i kořenová, pórek, chřest..), hojně okořenit (ale stále dle chuti, samozřejmě, přičemž experimentům s chutěmi se meze nekladou) a opékat stále esky zprudka.

  4. Až se začne směs přichytávat, poliji ji vodou z brambor, které už se mezitím uvařily a nechám vypařit.

  5. Pak dochutím čili omáčkou, nasypu rovnou z pánve na talíř a papám:)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!