Vánoční marokánky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

250 ml mléka
20 g másla
80 g cukru krupice
80 g kandované pomerančové kůry nebo jiného kandovaného ovoce
80 g mandlí
10 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve spaříme horkou vodou mandle, oloupeme je a pokrájíme. Mléko, máslo, cukr a mouku smícháme, vaříme 1 minutu a odstavíme z ohně. Pak přisypeme mandle a pokrájené kandované ovoce, zamícháme a necháme vystydnout.

  2. Lžičkou tvoříme malé hromádky na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo na pečící papír) kousek od sebe, protože se teplem trochu roztečou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi na 150°C 15 minut, až okraje začnou růžovět.

  3. Necháme vychladnout a pak spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!