Vanilková bábovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

440 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
3/4 lžičky soli
250 g másla (měkkého)
320 g pískového cukru
2 vanilkové cukry
4 vejce
1 lžička vanilkové tresti
250 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

  2. V míse vyšlehejte cukr s máslem po dobu asi 5 minut. Během šlehání se barva změní z máslově žluté na krémovou a hmota nabude.

  3. K vyšlehané máslové hmotě přidejte celá vejce ve dvou dávkách (po dvou) a po každém přidání vždy řádně vyšlehejte.

  4. Do této směsi přidejte vanilkový cukr a vanilkovou tresť a šlehejte cca 1 min. Bude to mít konzistenci zhruba jako hustší krém - lehce lesklé a hladké.

  5. Stáhněte rychlost šlehače aby mouka při přidání neprášila a zhruba ve 3 dávkách přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Přilévejte mléko po každém přidání mouky. Výsledné těsto je docela hutné, ale krásně nadýchané. Dbejte na pořádné vyšlehání všech surovin!

  6. Těsto vlijeme do vymazané, vysypané formy (kdo má zkušenost že se mu nic nepřilepí tak nemusí - já pro jistotu mažu vše) a pečeme 55 - 60 min.

  7. Po upečení necháme vychladnout cca 15 min a pak vyklápíme z formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!