Valentýnská ovocná srdíčka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 3 bílky
- 60 g cukru
- 3 žloutky
- 90 g mouky
- kakao dle chuti
- Krém 1:
- 1 pudink Zlatý klas
- 400 ml mléka
- 2 PL cukru
- Krém 2:
- 2 pudinky
- 400 ml mléka
- 2 PL cukru
- Ozdoba:
- ovoce dle obliby
- Želé:
- želé v prášku
- 400 ml vody nebo šťávy z ovoce
- 2 - 4 PL cukru
Postup Valentýnská ovocná srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Vyšleháme z bílků tuhý sníh, přišleháme cukr. Poté vmícháme žloutky a mouku. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané kulaté formě při 180 °C asi 25 min.
Krém: Z mléka odlijeme asi 100 ml, ve kterém rozmícháme prášek.
Poté do zbytku mléka dáme cukr a uvedeme do varu. Poté za stálého míchání přimícháme rozmíchanou směs.
Asi 2 minuty povaříme.
Poté odstavíme a necháme asi 10 minut zchladnout za občasného míchání.
Vychladlý korpus rozkrojíme na 4 části a z každé části vykrojíme srdíčko.
Pak vždy 2 srdíčka slepíme krémem a potřeme ze všech stran. Tak získáme 2 dortíky.
Necháme krém ztuhnout. Poté poklademe ovocem.
Želé připravíme dle návodu a zalijeme ovoce.