VALAŠSKÉ ZÁVITKY recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- NA 6 PORCÍ:
- 6 plátků masa (libovolně)
- cca 0,5 kg kyselého zelí
- 5 dkg slaniny
- 3 dkg špeku
- hořčice
- sůl
- pepř
- 1 lžíce grilovacího koření
- kmín
Postup VALAŠSKÉ ZÁVITKY
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na plátky naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme.
Na pánvici orestujeme špek se slaninou, až to začne zlátnout nasypeme grilovací koření, lehce orestujeme, přidáme zelí a kmín.
Na připravené plátky masa rozdělíme hotové kyselé zelí a smotáme do závitků.
Na lehce vymazaný pekáč závitky uložíme a pečeme bez podlévání, dokud se nám maso nezatáhne. Až je maso zatáhlé podlejeme a dopečeme. Šťávu můžeme posléze zahustit, ale to už záleží na každém. Vhodná příloha bramborová kaše, brambory.