Valašská kyselice recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

350 g kysaného zelí (může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobása
1 smetana ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zaliji vodou a dám vařit.

  2. Přidám kmín, majoránku, nové koření a bobkový list.

  3. Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.

  4. Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici. Dochutím solí, pepřem. Podávám s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!