Vajíčkovo-hráškové kari recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 vejce
- ghee
- hrst hrachu (použila jsem mražený)
- 1 syrová větší brambora
- 1 středně velká červená cibule
- 1/4 lžičky strouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku (nastrouháme)
- sůl
- 1/2 lžičky Garam masala (nebo Tandoori masala)
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1 středně velké rajče pokrájené na menší kousky
- voda
- 50 ml sladké smetany (nebo kokosového mléka)
- troška nasekané čerstvé koriandrové natě
Postup Vajíčkovo-hráškové kari
Postup přípravy receptu
-
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.
Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod pokrievkou dusime paradajku domakka.
Potom pridame hrach a ocisteny zemiak nakrajany na male kocky, podlejeme trochou vody a zakryte varime, kym zemiak nieje makky;asi 10 minut.
Ked je zemiak uvareny, pridame smotanu a premiesame.
Do kari vlozime rozbite vajicka. Opatrne, aby sme vajicku neporusili zltok. Prikryte varime na miernom ohni este 5 minut.
Hotove posypeme koriandrovou vnatou. Kari mozeme podavat s Chapati alebo inymi plackami alebo s ryzou.