Vajíčkovo-hráškové kari recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

2 vejce
ghee
hrst hrachu (použila jsem mražený)
1 syrová větší brambora
1 středně velká červená cibule
1/4 lžičky strouhaného zázvoru
4 stroužky česneku (nastrouháme)
sůl
1/2 lžičky Garam masala (nebo Tandoori masala)
1/4 lžičky mleté kurkumy
1 středně velké rajče pokrájené na menší kousky
voda
50 ml sladké smetany (nebo kokosového mléka)
troška nasekané čerstvé koriandrové natě

Postup přípravy receptu

  1. Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.

  2. Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod pokrievkou dusime paradajku domakka.

  3. Potom pridame hrach a ocisteny zemiak nakrajany na male kocky, podlejeme trochou vody a zakryte varime, kym zemiak nieje makky;asi 10 minut.

  4. Ked je zemiak uvareny, pridame smotanu a premiesame.

  5. Do kari vlozime rozbite vajicka. Opatrne, aby sme vajicku neporusili zltok. Prikryte varime na miernom ohni este 5 minut.

  6. Hotove posypeme koriandrovou vnatou. Kari mozeme podavat s Chapati alebo inymi plackami alebo s ryzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!