Uzené s celerem a fazolí v hořčicové omáčce recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 150 g uzeného bůčku
- 150 g uzeného masa (nebo z žeber)
- necelý hrnek (nejlépe) červených fazolí večer namočit
- 100 g celeru
- 1 červená paprika (nebo kousek zelené a kousek červené pro barevnost)
- 3/4 l masového vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lžička sladké mleté papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 kelímku kysané smetany
- 1/2 kelímku smetany
Postup Uzené s celerem a fazolí v hořčicové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozpálíme na 200st.
Najemno nakrájený bůček osmahneme přímo v pekáčku, ve kterém budeme péct.
Přisypeme nahrubo nastrouhaný celer-chviličku orestujeme, pokrájené uzené maso, pokrájenou papriku a fazole.
Okořeníme mletou paprikou, pepřem a zalijeme vývarem. Já jsem nesolila vůbec (uzené + vývar slaný), ale na závěr si ochuťte podle sebe.
V troubě dusíme na 200st. asi 45-50min., dokud nejsou fazole měkké (pokud použijete sterilované, tak přidáte před koncem a dobu dušení zkrátíte asi na 30min.
Vyndáme z trouby a nakonec vmícháme směs smetany, zakysané smetany a hořčice - vše si důkladně smícháme předem. Jen zamícháme, už nevaříme. Příloha: jak chcete, ale stačí jen tak s chlebem, nebo topinkou… a je dobré udělat si dost omáčky...