Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 dkg uzeného (já měla domácí kotletu)
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžíci papriky
- 4 sušená rajčata (nebo 1 lžíce pesta ze sušených rajčat)
- 1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
- olej
- sůl
- pepř
- Na dozdobení:
- cibuli červenou (pokud máme)
- kousek kapie
- petrželku
Postup Uzené kostky v pikantní fazolové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a chilli papričku (bez semínek) na drobno, sušená rajčata na nudličky.
Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme papriku, prolisovaný česnek, sušená rajčata, pepř, sůl, chilli papričku, nakrájené maso a plechovku fazolí. Podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon a chvíli povaříme. Doba vaření závisí na mase. Já ho měla zcela měkké, tak jsem vařila krátce.
Nakonec ještě, je-li potřeba, dochutíme a popřípadě zahustíme kukuřičným škrobem (v tom případě ještě chvíli povaříme).
Hotový pokrm přizdobíme červenou cibulí, kapií a petrželkou.