Ústřicové kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 300 g stehenních kuřecích řízků
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 červená feferonka (pokud neradi ostré, můžete vynechat)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 mrkve
- 1 hrst mražených fazolek
- 1 hrst čínské zeleninové směsi
- sůl
- 120 g těstovin linguine
Postup Ústřicové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, tak asi jako sousto. Naložíme do ústřicové omáčky a marinujeme nejméně 30 minut. Nechal jsem přes noc.
Mrkev škrabkou naloupeme na jemné proužky a spolu s fazolovými lusky blanšírujeme tak 3 minuty, pak rychle zchladíme a dáme stranou. Tentokrát jsem do vody přidal špetku soli.
V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou feferonku a nakrájený česnek, osmažíme, aby se rozvinula vůně, pak přidáme kousky kuřete a opékáme tak 3 až 4 minuty. Maso má vypadat na vnější straně jako vařené. Můžete k česneku přidat také kousek zázvoru nebo i sušený.
Přidáme hrst zeleniny na čínu (spaříme ji předtím v osolené vodě, jak říká návod) a vaříme pár minut. Můžete přidat místo směsi i bambusové výhonky nebo rovnou houby shitake a pak choi či třeba žampion, prostě podle chuti a co máte po ruce.
Mezitím si uvaříme linguine v osolené vodě.
Ústřicové kuře podáváme s linguine a blanšírovanou zeleninou.