Tykvový koláč recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 listové těsto
- 1,5 kg brambor
- 1,5 kg tykve
- asi 250 g hladké mouky
- 1 kg hrudkového tvarohu nebo čerstvého ovčího sýra
- 200 g tvrdého sýra
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 4 lžíce kefíru
- sůl
- pepř
- sezamová semínka
Postup Tykvový koláč
Postup přípravy receptu
-
Cesto rozdelíme na polovice.
Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.
Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov tekvice, vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a posypeme strúhaným syrom.
Poslednú vrstvu (tvarohovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta.
Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Pečieme asi 1 hod pri 180 st.
Režeme teplé na štvorce a podávame samotné alebo so zeleninovým šalátom.