Tvarůžkový koláč recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g olomouckých syrečků
- 300 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 100 g anglické slaniny nebo oravské
- 1/2 prášku do pečiva
- kmín
- cibule
- sůl
- oregáno
Postup Tvarůžkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše.
Tvarůžky, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oreganem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost).
Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180°C, cca 30 minut. Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta.