Tvarůžkový bác recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

500 g syrových brambor
1 l mléka
300 g tvarůžků
polohrubá mouka podle potřeby
2 vejce
50 g droždí
palička česneku
sůl
pepř
majoránka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nahrubo nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.

  2. Přidáme vlažné mléko, utřený česnek, vejce, rozdrobené kvasnice, sůl, koření a tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco hustší než na lívance.

  3. Do něj zamícháme na větší kousky pokrájené tvarůžky (to celé můžeme ještě vylepšit na větší kousky pokrájeným uzeným masem či salámem).

  4. Pekáč bohatě vymastíme sádlem, těsto do něj nalijeme a necháme na teplém místě kynout.

  5. Když vzejde, strčíme pekáč do předehřáté trouby a zvolna pečeme zhruba hodinu. Bác lze podávat teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!