Tvarůžkový bác recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g syrových brambor
- 1 l mléka
- 300 g tvarůžků
- polohrubá mouka podle potřeby
- 2 vejce
- 50 g droždí
- palička česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo
Postup Tvarůžkový bác
Postup přípravy receptu
-
Brambory nahrubo nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.
Přidáme vlažné mléko, utřený česnek, vejce, rozdrobené kvasnice, sůl, koření a tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco hustší než na lívance.
Do něj zamícháme na větší kousky pokrájené tvarůžky (to celé můžeme ještě vylepšit na větší kousky pokrájeným uzeným masem či salámem).
Pekáč bohatě vymastíme sádlem, těsto do něj nalijeme a necháme na teplém místě kynout.
Když vzejde, strčíme pekáč do předehřáté trouby a zvolna pečeme zhruba hodinu. Bác lze podávat teplý i studený.