Tvarohové řezy se skořicovou drobenkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- na korpus:
- 150 g rozemletých sušenek např. bebe
- 50 g krupicového cukru
- 90 g másla rozehřátého
- 1 PL mleté skořice
- na skořicovou polevu:
- 55 g másla
- 1/2 PL skořice
- 100 g hnědého třtinového cukru
- 1/4 KL vanilkového extraktu
- 1 PL hladké mouky
- na náplň:
- 450 g tučného tvarohu pokojové teploty
- 1 vejce
- 65 g krupicového cukru
- 2 KL vanilkového extraktu
Postup Tvarohové řezy se skořicovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21 x 21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
Smícháme sušenky s cukrem a máslem, vtlačíme na dno připraveného plechu a pečeme 5 minut. Troubu necháme zapnutou. skořicová poleva:
V malém hrnci smícháme máslo, skořici a hnědý cukr. Vaříme na mírném stupni, dokud se máslo nerozpustí a suroviny se nespojí.
Vmícháme mouku a vanilku.
Tvarohová náplň: V míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vanilku, ušleháme dohladka.
Nalijeme na upečený korpus, uhladíme. Navrch nalijeme skořicovou polevu a různě špičkou nože nebo vidličkou točíme (děláme různé vzorce, spirály), aby se poleva dostala pod tvarohovou náplň.
Pečeme 20 minut. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Před podáváním řezy nakrájíme na 9 - 12 kusů - podle velikosti (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme. Uchováváme v lednici.