Tvarohové řezy se skořicovou drobenkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

na korpus:
150 g rozemletých sušenek např. bebe
50 g krupicového cukru
90 g másla rozehřátého
1 PL mleté skořice
na skořicovou polevu:
55 g másla
1/2 PL skořice
100 g hnědého třtinového cukru
1/4 KL vanilkového extraktu
1 PL hladké mouky
na náplň:
450 g tučného tvarohu pokojové teploty
1 vejce
65 g krupicového cukru
2 KL vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21 x 21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.

  2. Smícháme sušenky s cukrem a máslem, vtlačíme na dno připraveného plechu a pečeme 5 minut. Troubu necháme zapnutou. skořicová poleva:

  3. V malém hrnci smícháme máslo, skořici a hnědý cukr. Vaříme na mírném stupni, dokud se máslo nerozpustí a suroviny se nespojí.

  4. Vmícháme mouku a vanilku.

  5. Tvarohová náplň: V míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vanilku, ušleháme dohladka.

  6. Nalijeme na upečený korpus, uhladíme. Navrch nalijeme skořicovou polevu a různě špičkou nože nebo vidličkou točíme (děláme různé vzorce, spirály), aby se poleva dostala pod tvarohovou náplň.

  7. Pečeme 20 minut. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

  8. Před podáváním řezy nakrájíme na 9 - 12 kusů - podle velikosti (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme. Uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!