Tvarohové řezy s jablky a drobenkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
100 g karamelových sušenek (Lotus)
100 g ovesných vloček
80 g másla
Náplň:
500 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
500 g tučného tvarohu ve vaničce
4 vejce
50 g vanilkového cukru
(vše v pokojové teplotě)
2-3 jablka (cca 250 g očištěné dužiny)
třtinový cukr dle chuti a kyselosti jablek
1-2 lžičky skořice
1 lžička kukuřičného škrobu do jablek (pokud jsou hodně šťavnatá)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 25x25 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky a ovesné vločky společně rozmixujeme na jemno. Smícháme s rozpuštěným máslem. Cca 80 g dáme stranou, zbytek utlačíme na dno plechu.

  2. Vše na náplň vyšleháme do hladkého krému. Jablka pokrájíme na malé kostičky, smícháme s cukrem a skořicí, případně škrobem. Náplň nalijeme na korpus, na vrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou (korpus, který jsme dali na začátku stranou). Stáhneme troubu na 160°C a pečeme cca 30 minut.

  3. Poté troubu vypneme, neotvíráme a necháme tzv. dojít. Následně vyndáme z trouby, necháme úplně vychladnout a dáme nejlépe přes noc do lednice. Poté vyndáme z formy a servírujeme pokapané karamelem. Já použila topping Salted caramel od Bodylabu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!