Tvarohové řezy s jablky a drobenkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 100 g karamelových sušenek (Lotus)
- 100 g ovesných vloček
- 80 g másla
- Náplň:
- 500 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 4 vejce
- 50 g vanilkového cukru
- (vše v pokojové teplotě)
- 2-3 jablka (cca 250 g očištěné dužiny)
- třtinový cukr dle chuti a kyselosti jablek
- 1-2 lžičky skořice
- 1 lžička kukuřičného škrobu do jablek (pokud jsou hodně šťavnatá)
Postup Tvarohové řezy s jablky a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 25x25 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky a ovesné vločky společně rozmixujeme na jemno. Smícháme s rozpuštěným máslem. Cca 80 g dáme stranou, zbytek utlačíme na dno plechu.
Vše na náplň vyšleháme do hladkého krému. Jablka pokrájíme na malé kostičky, smícháme s cukrem a skořicí, případně škrobem. Náplň nalijeme na korpus, na vrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou (korpus, který jsme dali na začátku stranou). Stáhneme troubu na 160°C a pečeme cca 30 minut.
Poté troubu vypneme, neotvíráme a necháme tzv. dojít. Následně vyndáme z trouby, necháme úplně vychladnout a dáme nejlépe přes noc do lednice. Poté vyndáme z formy a servírujeme pokapané karamelem. Já použila topping Salted caramel od Bodylabu.