Tvarohová bábovka od Výbušné recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 5 vajec
- 250 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 220 g másla
- nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 250 g tučného (ne vaničkového) tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- brusinky
- rozinky
- oříšky (dle chuti, já jsem dala brusinky a kandovanou pomerančovou kůru - viz odkaz)
Postup Tvarohová bábovka od Výbušné
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesejeme přes síto.
Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do těsta.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou. Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170°C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.