Trhaná buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 290 g hladké mouky
- 40 g moučkového cukru
- 5 g sušeného droždí
- 60 g másla
- 80 g mléka
- 60 ml vody
- 2 větší vejce
- 1/2 lžičky soli
- Na náplň:
- 60 g másla a pak
- skořicový cukr
- rozinky
- ořechy
- mák
- jak je libo:)
Postup Trhaná buchta
Postup přípravy receptu
-
Ohřejeme si mléko s máslem. Všechny suroviny dáme do větší misky (pozor, nemusí se přidat všechna voda, aby těsto nebylo řídké, přidávejte postupně) a přidáme i rozehřáté mléko s máslem. Uhněteme. Zasypeme trochou hladké mouky a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
Když těsto nakyne, rozválíme na vále na cca 30x50 a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme skořicovým cukrem nebo tím, co v buchtě chceme a rozkrájíme na 6 dílů, které dáme na sebe. Budeme mít jeden dlouhý pruh. který rozkrájíme zase na 6 dílů. Vymažeme si formu na srnčí hřbet a vysypeme hrubou moukou.
Necháme stát přikryté 45 minut.
Pečeme v předehřáte troubě na 180°C asi 35 minut, Hlídejte:).