Treska v těstíčku s domácí česnekovou majolkou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 8 porcí tresky
- Na těstíčko:
- 1/2 l perlivé vody
- 20 dkg hladké mouky
- menší uvařené vařená brambora
- grilovací koření na ryby
- Na česnekovou majonézu:
- 2 žloutky
- 1 dcl oleje
- 1 lžička vinného octa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup Treska v těstíčku s domácí česnekovou majolkou
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Do perlivé vody dáme hladkou mouku, rozkrájenou bramboru a koření. Ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Tresku poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova z obou stran.
Česnekový přeliv připravíme šleháním žloutků do pěny a velmi pomalým přiléváním oleje a pár kapek vinného octa. Přiléváme opatrně a velmi pomalu, aby se majonéza nesrazila.
Osolíme a opepříme a nakonec přidáme rozdrcený česnek. Touto majonézou ochutíme pečenou tresku, podáváme s bramborem.