Tmavá omáčka s rozinkami a sušenými švestkami, uzenou krkovičkou a vídenským knedlíkem recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 1 kelímek povidel
- 1 máslo
- panák domácí slivovice
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- 1/2 l vody
- cukr dle chuti
- hrst rozinek
- hrst sušených švestek
- špetka mleté skořice
- špetka perníkového koření
- Uzená krkovička
- Vídeňský knedlík jako příloha
Postup Tmavá omáčka s rozinkami a sušenými švestkami, uzenou krkovičkou a vídenským knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zatáhnout dohromady.
Lupneme tam panáka.
Pak přilijeme vodu.
Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Mícháme až do zhoustnutí.
Povaříme.
Krkovičku dáme do pekáče s trochou vody a přepečeme.