Thajský salát z ředkve a okurky recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

cca 15 cm velké bílé ředkve
cca 15 cm salátové okurky (já ji neloupu, ale jestli chcete, určitě můžete)
hrst čerstvého koriandru
snítka máty
Na dressing:
2 chilli papričky nakrájené na jemné nudličky (mohou být i sušené, ty se rozdrtí)
1 větší stroužek česneku
cca 5 cm spodní části citronové trávy jemně posekané
2 PL rybí omáčky
šťávu z 1 limetky
1 PL třtinového cukru
případně na zředění 1 PL vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na nudličky. U okurky vynechte dužinu se semeny, ty tam nepatří. Oboje promíchejte s posekaným koriandrem a mátou.

  2. Do mističky nalijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, vsypeme cukr a důkladně mícháme, až se cukr rozpustí. Pak přihodíme posekanou citronovou trávu, chilli papričku a rozmačkaný česnek. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš koncentrovaná, přilijte lžíci vody. Nalijeme k zelenině a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!