Těstoviny s omáčkou z rajčat a červené řepy recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 300 g těstovin (fusilli, penne apod.)
- 2 nasekané stroužky česneku
- 400 g rajčat z konzervy (nebo čerstvá+rajčatové pyré)
- 400 g červené řepy
- 2 lžíce čerstvé bazalky
- 1 lžička hořčicových semínek
- pepř
- sůl
- olej
- Na dokončení:
- salátové listy
- rajčata
- olivový olej
Postup Těstoviny s omáčkou z rajčat a červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na maličké kocôčky.
Cestoviny uvaríme o osolenej vode na skus.
Medzitým na oleji opražíme cesnak, pridáme nakrájané paradajky aj s omáčkou, osolíme, okoreníme a podusíme 10 minút.
Omáčku odstavíme z ohňa, vmiešame cviklu, nasekanú bazalku, horčicové semená a scedené cestoviny.
Na tanier rozložíme listy akéhokoľvek šalátu, pokvapkáme olejom a dáme naň cestoviny. Ozdobíme čerstvou paradajkou.