Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 300 g uvařených velkých bílých fazolí (nebo konzervovaných)
- menší svazek červeného kadeřávku
- 3-4 vyzrálá rajčata
- 2 stroužky česneku
- vločky chilli papričky
- 1 lžíce másla
- 1 -2 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletá mořská sůl
- kousek cibulové natě (nemusí být)
Postup Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Z kadeřávku odstraníme tvrdší stonky a nakrájíme / natrháme / ho na menší kousky.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo i olej, přidáme jemně nakrájený česnek, restujeme cca minutu, vložíme kadeřávek, osolíme, ochutíme chilli a krátce podusíme - spíš necháme zavadnout.
Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka, nakrájíme je na malé kousky a přidáme ke kadeřávku.
Vše promícháme s fazolemi / konzervované propláchneme a dáme okapat / a necháme společně prohřát.
Posypeme cibulkovou natí a můžeme zakápnout olivovým olejem.