Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

300 g uvařených velkých bílých fazolí (nebo konzervovaných)
menší svazek červeného kadeřávku
3-4 vyzrálá rajčata
2 stroužky česneku
vločky chilli papričky
1 lžíce másla
1 -2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletá mořská sůl
kousek cibulové natě (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Z kadeřávku odstraníme tvrdší stonky a nakrájíme / natrháme / ho na menší kousky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo i olej, přidáme jemně nakrájený česnek, restujeme cca minutu, vložíme kadeřávek, osolíme, ochutíme chilli a krátce podusíme - spíš necháme zavadnout.

  3. Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka, nakrájíme je na malé kousky a přidáme ke kadeřávku.

  4. Vše promícháme s fazolemi / konzervované propláchneme a dáme okapat / a necháme společně prohřát.

  5. Posypeme cibulkovou natí a můžeme zakápnout olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!