Telecí krk „Jalapeňo“ recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg telecího krku
- 1 větší cibule
- 1/2 papriky Jalapeňo
- 1/2 papriky kapie
- olej
- sůl
- pepř
- instantní jíška
Postup Telecí krk „Jalapeňo“
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.
Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme.
Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.
Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit.
Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou.
Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha: Vařené nové brambory.