Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg hovězí svíčková (může být i falešná nebo mladé hovězí zadní nejlépe od soukromníka)
- 1 PL oleje
- 2 žloutky
- nadrobno nakrájená bílá cibule
- 1 PL hořčice
- 1 PL kečupu
- špetka mletého bílého pepře
- sůl dle chuti (my raději slanější)
- česnek až na topinky
- olej
- chleba na topinky
Postup Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme, (můžeme i 2x) nebo můžeme maso naškrábat nožem, což je pracné ale nejlepší.
Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a pouze žloutky bez bílku. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme.
K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, oloupeme česnek a společně podáváme.
S kořením nepřehánějte, ať neztratíme chuť masa!!! Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.