Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1 kg hovězí svíčková (může být i falešná nebo mladé hovězí zadní nejlépe od soukromníka)
1 PL oleje
2 žloutky
nadrobno nakrájená bílá cibule
1 PL hořčice
1 PL kečupu
špetka mletého bílého pepře
sůl dle chuti (my raději slanější)
česnek až na topinky
olej
chleba na topinky

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme, (můžeme i 2x) nebo můžeme maso naškrábat nožem, což je pracné ale nejlepší.

  2. Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a pouze žloutky bez bílku. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme.

  3. K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, oloupeme česnek a společně podáváme.

  4. S kořením nepřehánějte, ať neztratíme chuť masa!!! Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!