Sýrovo-bazalkové žampióny recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 800 g středně velkých žampiónů
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 200 g sýra ementál (např. primátor)
- 2 vejce
- 8 stroužků česneku
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička pepře
- sůl
Postup Sýrovo-bazalkové žampióny
Postup přípravy receptu
-
Žampióny očistíme, pokrájíme na poloviny a vsypeme do vyššího pekáčku.
Přidáme česnek, nakrájený na tenké plátky a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C.
Necháme prohřát 10 minut a mezitím připravíme směs z najemno strouhaného sýra, šlehačky, rozšlehaných vajec, sušené bazalky a česneku, pepře a dostatečného množství soli (žampióny jsme nesolili, takže si můžeme dovolit větší množství).
Horké žampióny důkladně promícháme se sýrovou směsí, vrátíme do trouby, teplotu přidáme na 250°C a zapékáme ještě 20 minut.
Podáváme s rozpečenou bagetou, potřenou čerstvým máslem a zeleninovým salátem.