Švýcarský koláč recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 šálek hladké mouky
- 1 plná lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 4 lžíce studené vody
- sůl
- Náplň:
- 125 g plnotučného tvarohu
- 50 g strouhaného Ementálu
- 3 vejce
- 2/3 šálku smetany
Postup Švýcarský koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu.
Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj.
Dno těsta propícháme vidličkou, navrstvíme náplň, kterou připravíme tak, že vyšleháme tvaroh se žloutky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, sůl, a sníh z bílků. Upečeme.