Švýcarské koláčky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
100 g mandlí
100 g moučkového cukru
100 g másla
1 vajíčko
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál.

  2. Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto.

  3. Přidáme pokrájené studené máslo, mandle, mouku a rychle zpracujeme na hladké těsto.

  4. Těsto rozválíme na placku silnou 1/2 cm, kulatou formičkou (průměr asi 3 cm) vykrojíme kolečka a dáme na vymazaný plech.

  5. Pečeme ve střední části trouby při teplotě 150°C asi 10-12 minut.

  6. Vychladnuté koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme.

  7. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!