Švýcarské koláčky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 100 g mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Švýcarské koláčky
Postup přípravy receptu
-
Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál.
Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto.
Přidáme pokrájené studené máslo, mandle, mouku a rychle zpracujeme na hladké těsto.
Těsto rozválíme na placku silnou 1/2 cm, kulatou formičkou (průměr asi 3 cm) vykrojíme kolečka a dáme na vymazaný plech.
Pečeme ve střední části trouby při teplotě 150°C asi 10-12 minut.
Vychladnuté koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme.
Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.