Svěženková bulka recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- PLÁT:
- 6 vajec
- 180 g hladké mouky
- 180 g krystalového cukru
- 2 lžíce oleje
- SVĚŽENKOVÁ HMOTA:
- zbytky krému
- piškoty
- oříšky apod
- tuková poleva (bílá čokoláda)
- marmeláda
- tmavá čokoláda
- vlašské ořechy
Postup Svěženková bulka
Postup přípravy receptu
-
Cukr si vyšleháme společně s vejci do husté pěny. Poté zašleháme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minutek.
Po vyjmutí plátu z plechu sloupneme papír a necháme plát vychladit. Po vychladnutí vykrajujeme kolečka.
Svěženkovou hmotu plníme do tvořítek (já používám speciální, ale lze to například vkládat i do formiček od tofiffe). Poté vyklopíme. Kolečko z piškotu si potřeme marmeládou a přilepíme na ni půlkolečko z nepečené hmoty.
Dáme vychladit. Poté omočíme v tukové polevě, kterou si lehce naředíme (pokud neseženete, tak klidně omočte v klasické tmavé čokoládě).
Přestříkáme bílou čokoládou a přilepíme navrch půl oříšku. Spodní část potřeme lehce čokoládou (štětečkem) a obalíme v čokoládových bobkách.