Švestková povidla bez míchání recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

3,5 kg vypeckovaných švestek
750g pískového cukru
rum (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu.

  2. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin.

  3. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic.

  4. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni. Pro lepší chuť a konzervaci povrch povidel ve sklenici zalijeme lžící rumu.

  5. Sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

  6. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!