Švédský koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- ovoce dle chuti
- dortová želatina v prášku
- citronová šťáva
Postup Švédský koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto. Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.
Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo prsty vypracujeme do tvaru dortové formy(cca 23 cm).
Poklademe ovocem-nejlépe broskve, jahody, kiwi, kompot. ananas, mandarinky.Dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 20-25 minut.
Necháme vychladnout a potíráme dortovým želé, které jsme připravili z 250 ml kompotové šťávy a trochy citronové šťávy.