Švédská pytt i panna recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 400-500 g pečeného masa (vepřové, hovězí...)
- 200-250 g uzeného masa
- 6-8 brambor
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 4 žloutky
- bylinková kostka (např. Vitana Natur)
- pepř
- sůl
- zelené bylinky
Postup Švédská pytt i panna
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut.
Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje.
Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně nasekanou cibuli a kostičky nakrájeného masa.
Opečeme, přidáme bylinkovou kostku, vrátíme opečené brambory, promícháme a případně dosolíme a dopepříme.
Podáváme velmi horké - doprostřed porce uděláme důlek, který vyplníme syrovým žloutkem. Strávníci si ho sami zamíchají do pokrmu. Sypeme čerstvými bylinkami.