Supr čupr pařížský dort recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- 1 hrnek oleje
- 6 lžic kakaa
- 1 lžíce citronové kůry
- Pařížská šllehačka:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 hořká čokoláda
Postup Supr čupr pařížský dort
Postup přípravy receptu
-
Den předem připravíme náplň. Do kastrůlku vlijeme smetany a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Vychladlou smetanu uložíme do druhého dne do lednice a pak vyšleháme do tuha.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, olej, vejce, kakao a citronovou kůru a dobře promícháme. Těsto vlijeme do moukou vysypané dortové formy a upečeme. Cca 45 min na 170°C. Vychladlý korpus třikrát prořízneme.
Na spodní díl naneseme 3/4 šlehačky a přiklopíme druhým dílem (kdo má rád může si tam dát i banány - kubánský dort). Zbytkem šlehačky pokryjeme celý dort. Poslední díl rozmačkáme na malé kousky, jako když děláme krtkův dort a tím posypeme vršek dortu.