Supr čupr pařížský dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
1 hrnek oleje
6 lžic kakaa
1 lžíce citronové kůry
Pařížská šllehačka:
2 smetany ke šlehání
1 hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem připravíme náplň. Do kastrůlku vlijeme smetany a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Vychladlou smetanu uložíme do druhého dne do lednice a pak vyšleháme do tuha.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, olej, vejce, kakao a citronovou kůru a dobře promícháme. Těsto vlijeme do moukou vysypané dortové formy a upečeme. Cca 45 min na 170°C. Vychladlý korpus třikrát prořízneme.

  3. Na spodní díl naneseme 3/4 šlehačky a přiklopíme druhým dílem (kdo má rád může si tam dát i banány - kubánský dort). Zbytkem šlehačky pokryjeme celý dort. Poslední díl rozmačkáme na malé kousky, jako když děláme krtkův dort a tím posypeme vršek dortu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!