Strouhaný dvoubarevný koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 máslo (Hera)
- 1 vajíčko
- 40 dkg polohrubé mouky
- 3 PL mléka
- 2 PL cukru moučka
- 1 prášek do pečiva
- špetku sody
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový cukr
- cukr krystal (podle chuti)
Postup Strouhaný dvoubarevný koláč
Postup přípravy receptu
-
Z výše uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu necháme světlou a do druhé přidáme kakao (nejlépe pravé Holandské) a zapracujeme. Poté dáme obě těsta tak na hodinu do mrazáku.
Až bude těsto dokonale zmrzlé nastrouháme nahrubo (nejprve tmavé).
Tmavé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh.
Následně nastrouháme světlé těsto a rozložíme na tvaroh.
Takto připravené dáme do předem rozehřáté trouby a pečeme do zrůžovění.