Strouhaná tvarohová bábovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Strouhané těsto:
100 g jemného cukru (světlý třtinový, klasická krupice nebo i moučkový)
1 vejce
100 g vlašské ořechy nebo lískové ořechy(nasekané nebo namleté mandle atd.)
150 g másla
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
cca 300 - 350 g hladké mouky
Tvarohová směs:
4 měkké tvarohy (použijte raději ve vaničce - není tak suchý;je jedno jak vysoce tučné použijete či jak je nakombinujete)
200 g cukru (přidejte nebo uberte podle chuti)
vanilkový cukr na ovonění (domácí je samozřejmě nejlepší)
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravte těsto, protože ho musíte dát zmrazit. Ušlehejte cukr s vejcem, oříšky, kakaem a rozpuštěným máslem. Prosijte mouku s práškem do pečiva (mouku přidávejte postupně). Vytvořte těsto, které se nebude lepit, ale nesmí se také drolit. Těsto vložte do sáčku, trochu splácněte (rychleji zmrzne) a vložte do mrazáku. Tak 45 minut až hodinka bude stačit. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Tvarohy ušlehejte s cukrem a vejci - jak jednoduché. Formu na bábovku pečlivě vymažte olejem a vysypejte hrubou moukou. Trochu zmrzlého těsta nastrouhejte na dno bábovkové formy (ať máte kůrčičku:-). Zbytek těsta nastrouhejte, většinu zamíchejte do tvarohové náplně a trochu si nechte na posypání povrchu bábovky. Pečte při 180 stupních asi hodinu a půl. Bábovka je velká a musí se propéct, ale stojí zato.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!